Trucizna w jedzeniu! Pojawiły się niepokojące informacje

0
0
7
zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne / Pixabay

Ostatnio do sieci trafiła lista produktów, którymi się trujemy. Zobacz o czym mowa.

W jedzeniu można znaleźć wiele trucizny. Onet.pl wybrał składniki, które są najbardziej niebezpieczne. Na pierwszym miejscu uplasowano sztuczne słodziki, które znaleźć można nie tylko w słodyczach, ale również w konserwach. 

W 2013 roku Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA) uznał, że aspartam, jak i produkty jego rozpadu nie są szkodliwe dla zdrowia. Niestety liczne badania potwierdzają zupełnie coś innego. Okazuje się, że może powodować nowotwory piersi, płuc czy białaczkę

-czytamy na portalu Onet.pl. 

Niebezpieczne są również Benzoesany, które znaleźć można w sokach owocowych i warzywnych.

Warto także zwrócić uwagę na niebezpieczne dioksyny, które z kolei zobaczyć możemy w  rybach, grillowanych produktach, spalonym tłuszczu, produktach pochodzenia zwierzęcego oraz nabiale. 

 

Źródło: Redakcja

Polecane

Wczytywanie komentarzy...
Przejdź na stronę główną