Paweł Królikowski wystąpił w wielu filmach. Był też aktorem teatralnym, dubbingowym, prezenterem, jurorem programów rozrywkowych.

Filmografia

  • 1983: Dzień kolibra jako chuligan
  • 1987: Pantarej jako Rysiek Sędzimirski „Pantarej”
  • 1987: Opowieść Harleya jako muzyk
  • 1987: Ludożerca jako Helmut
  • 1988: Niezwykła podróż Baltazara Kobera jako kleryk
  • 1989: Powrót wabiszczura jako „turysta”
  • 1990: Zakład jako Tomek Koziel
  • 1990: Kramarz jako młody kramarz
  • 1993: Magneto jako Edzik
  • 1994: Cudowne miejsce jako milicjant Jancio
  • 1996: Maszyna zmian. Nowe przygody jako redaktor (odc. 4)
  • 2000: Wyrok na Franciszka Kłosa jako ksiądz
  • 2001: Blok.pl jako Arkadiusz Kowalski
  • 2002: Samo życie jako Fajkowski, trener boksu w Klubie Sportowym „Sparta”
  • 2003: Światła jako Czesław
  • 2003: Kasia i Tomek jako lekarz (Seria III/odc. 31)
  • 2003: Ciało jako mężczyzna z Sopotu
  • 2003–2005: Defekt jako policyjny informatyk (Seria II)
  • 2004: Trzeci jako policjant
  • 2004: Teraz ja jako Mirek
  • 2004: Długi weekend jako kierowca „Randki w ciemno”
  • 2004: Kryminalni jako właściciel kafejki internetowej (odc. 8)
  • 2004: Czwarta władza jako Leszek Kwieciński, dziennikarz „Zbliżeń”
  • 2005–2006, 2010, 2013: Na dobre i na złe jako profesor Sławomir Starzyński
  • 2005–2006: Tango z aniołem jako poseł Roman Barczyk
  • 2006: Wszyscy jesteśmy Chrystusami jako kolega Adasia z „Jutrzenki” w młodości
  • 2006: S@motność w sieci jako barman
  • 2006–2009, 2011–2016: Ranczo jako Jakub „Kusy” Sokołowski
  • 2006: Królowie śródmieścia jako menedżer (odc. 1 i 2)
  • 2006: Fałszerze – powrót Sfory jako Polk
  • 2006–2007: Pogoda na piątek jako terapeuta Przemek Górski (Seria I)
  • 2007: Ranczo Wilkowyje jako Jakub „Kusy” Sokołowski
  • 2007–2008: Pitbull jako komisarz Igor Rosłoń
  • 2007: Odwróceni jako Janusz Ber „Beria”
  • 2007: Kryminalni jako Jerzy Kokiński „Kokino”, szef agencji (odc. 79)
  • 2007: Ja wam pokażę! jako redaktor naczelny
  • 2007: Hela w opałach jako Michał Jastrzębski, kręgarz w przychodni medycyny alternatywnej (odc. 32, 35)
  • 2007: Ekipa jako interesant (odc. 12)
  • 2007: Dlaczego nie! jako ojciec Małgosi
  • 2009: Przystań jako policjant Michał Potrzebny
  • 2009: Projekt dziecko, czyli ojciec potrzebny od zaraz jako Janek, pracownik warsztatu Piotra
  • 2009: Hel jako Piotr
  • 2010: Trzy minuty. 21:37 jako ojciec chłopaka
  • 2010: Cisza jako Robert
  • 2010: M jak miłość jako ksiądz Maciej Olszewski
  • 2010: Dancing for you jako Alex
  • 2011: Szpilki na Giewoncie jako Michał Skorupa, brat Jędrka
  • 2011: Ojciec Mateusz jako Leszek Zadurski, ojciec Wojtka (odc. 81; twarz aktora pojawia się jedynie na zdjęciu pokazanym w jednej ze scen odcinka)
  • 2011: Ki jako szef
  • 2011: Instynkt jako komendant Jan Rogoż
  • 2012: Hotel 52 jako Ryszard Wojan (odc. 63)
  • 2012: Bez wstydu jako poseł
  • 2013–2014: To nie koniec świata jako burmistrz Władysław Pietrzyk
  • 2013–2014: Przyjaciółki jako alkoholik Krzysztof Barski
  • 2013: Ojciec Mateusz jako Balcer (odc. 119)
  • 2013: Mazurek jako Stefan, były mąż Urszuli
  • 2013: Gabriel jako Raszyński
  • 2013–2014: Wrzuć na luuuz jako Wojtek
  • 2015: Excentrycy, czyli po słonecznej stronie ulicy jako Zagaj, członek bandu
  • 2016: Pitbull. Nowe porządki jako Igor Rosłoń, szef agencji detektywistycznej „Niebiescy”
  • 2016: Kaprys Losu jako Makowski, uczestnik terapii par prowadzonej przez psycholog Zuzannę Zawadę
  • 2016: Belfer jako komendant Sławomir Słota
  • od 2017: Ojciec Mateusz jako Paweł Winkler
  • 2017: Druga szansa jako Dariusz Zubek, brat Zeita
  • 2018: My Name is Sara jako Iwan
  • od 2020: W rytmie serca jako Bogusław Horosiewicz