Postne dania: sałatka ziemniaczana

0
0
0
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjne / pixabay.com

Postne dania, jak się okazuje, są niedrogie i z pewnością potrafią uatrakcyjnić nasze menu, a szczególnie w okresie Wielkiego Postu.

Sałatka ziemniaczana, której przepis podajemy niżej, może to zrobić. Przy czym może być spożywana oddzielnie, a może być także dobrym dodatkiem do np. śledzia.

Składniki: Kilka ugotowanych ziemniaków, por, cebula, małosolony lub marynowany ogórek, sól, pieprz, nać pietruszki, majeranek i majonez.

Przygotowanie:

Kilka ziemniaków gotujemy, obieramy i po ostudzeniu kroimy w kostkę;

Por, cebulę i ogórek kroimy w drobną kostkę, natomiast nać pietruszki siekamy jak najdrobniej.

Do smaku dodajemy sól, pieprz, majeranek i całość łączymy niedużą ilością majonezu.

Smacznego!



 

Źródło: portal L24.lt

Sonda

Wczytywanie sondy...

Polecane

Wczytywanie komentarzy...
Przejdź na stronę główną