Postne dania: sałatka ziemniaczana
Zdjęcie ilustracyjne / pixabay.com
Postne dania, jak się okazuje, są niedrogie i z pewnością potrafią uatrakcyjnić nasze menu, a szczególnie w okresie Wielkiego Postu.
Sałatka ziemniaczana, której przepis podajemy niżej, może to zrobić. Przy czym może być spożywana oddzielnie, a może być także dobrym dodatkiem do np. śledzia.
Składniki: Kilka ugotowanych ziemniaków, por, cebula, małosolony lub marynowany ogórek, sól, pieprz, nać pietruszki, majeranek i majonez.
Przygotowanie:
Kilka ziemniaków gotujemy, obieramy i po ostudzeniu kroimy w kostkę;
Por, cebulę i ogórek kroimy w drobną kostkę, natomiast nać pietruszki siekamy jak najdrobniej.
Do smaku dodajemy sól, pieprz, majeranek i całość łączymy niedużą ilością majonezu.
Smacznego!
Źródło: portal L24.lt